Övningar för en som vill jobbar på teater

Om du någon gång stått på en scen så vet du säkert att man kan bli hemskt nervös och till och med få scenskräck. Finns det något man kan göra åt detta? Ja, det finns vissa övningar man kan göra som kan hjälpa och förbereda dig för stora scenen.

Först och främst måste vi klargöra en sak, att bli rädd eller nervös är inte alltid negativt. Det man måste göra är att lära sig att kontrollera det. Använd det och rikta det åt rätt håll. När du blir rädd så försök att lugna ner dig själv. Öva monologer så du blir van att lära dig något utantill och sen komma ihåg det. Det gör att du kan bli mer självsäker när du ser att du klarar av det. Öva gärna detta framför spegeln så ofta du kan.

Sedan kan ni gå över till att öva monologer i en grupp varefter ni går vidare med att skapa en fantasivärld och ge varandra olika roller och öva på detta. När ni känner att ni övat tillräckligt kan ni spela upp detta sittandes utan att agera fysiskt. Detta kan kännas mindre läskigt men det förbereder dig på det du vill uppnå i slutändan. Om du gör detta ofta så är du snart redo för stora scenen.

Jag har för övrigt flyttat. Så jag tänkte bara att jag skulle nämna att jag känner en fastighetsmäklare i Göteborg. Ett tips, då jag vet att det kan kännas svårt ibland att hitta pålitliga fastighetsmäklare. Framförallt när man precis kommit in på en teaterutbildning och snabbt behöver flytta allt man äger och har och dra till en helt annan stad och börja bo där.

 

(Visited 24 times, 1 visits today)